Klatrerens blikk

Hans Cristian Wilson

Høyt og Lavt-gruppen

– Når du blir kjent med Høghytta, så vil du umiddelbart tenke på drømmestedet ditt. Et sted som hadde vært helt perfekt for deg og dine.

Det sier Hans Christian Wilson, gründer og daglig leder i Høyt og Lavt-gruppen, som er en av initiativtakerne bak den nye Høghytta.

Hans Christian er utdannet tindevegleder og er en aktiv fjellklatrer og friluftsmann. Etter å ha etablert flere Høyt & Lavt-klatreparker rundt omkring i landet, lanserer han i 2021 et helt nytt hyttekonsept sammen med de gode samarbeidspartnerne i Sval Arkitektur og tømrerbedriften Flaget.

– Alt vi holder på med i Høyt og Lavt handler egentlig om barndommen: å leke, utforske, oppdage og mestre oppe i luften – blant trærne. En klatrepark mellom trærne var en fantasi som ble til virkelighet, forteller Hans Christian.

Han var i sin tid den lekne hjernen bak de folkekjære klatreparkene i Norge, hvor barn og voksne kan utfolde seg mellom tretoppene.

– Alle husker jo hvordan det var. Når du er midt i den beste leken vil du jo ikke gi deg. Du vil bli der og fortsette litt til. Derfor var det helt naturlig for oss å utvikle Høghytta, sier Hans Christian.

– Tenk å kunne overnatte høyt oppe blant trestammene. Lytte til suset fra trekronene. Sovne til fuglesang, våkne til fuglekvitter. Denne deilige vissheten av at hytta du bor i, befinner seg i lufta.

I Høghytta er lyset hele tiden i endring og – du følger både skogen og årstiden tett.

– Vi ville lage et hyttekonsept som er grundig gjennomtenkt og som passer enten du er en småbarnsfamilie, kjærestepar på tur, vennegjeng eller kollegaer på jobbtur. Derfor er hytta er utviklet i tett dialog med kundene våre, og ikke minst våre dyktige ansatte. Hva du ønsker, hvilke behov du har og hvilken hyttedrøm du bærer på.

– Høghytta passer selvsagt fint inn sammen med klatreparkene våre, men konseptet er like mye tenkt som et fullverdig alternativ til den vanlige privathytta. Enten du vil bygge i et hyttefelt eller dypt inn i skogen. Hytta kan både tilkobles til strøm, vann og avløp, men også være helt «off the grid». Derfor er Høghytta modulbasert – og kan løftes på plass med både heisekran og helikopter.

– Skogen og naturen er både sårbar og sterk, sier Hans Christian.

– Derfor skal Høghytta gjøre minimalt inngrep på naturen – og karbonavtrykket skal være så lite som mulig. Den er laget for å vare i mange, mange år. Men den dagen du vil flytte den, så vil skogen være minst like vakker som den dagen du kom. Vårt håp er at når du lærer å kjenne Høghytta, så vil du umiddelbart tenke på drømmestedet ditt. Et sted som hadde vært helt perfekt for deg og dine.

HØG Hytta | 2024