Om Høghytta

Høghytta er ikke som alle andre hytter. Høghytta er mer som et eventyr – både når det gjelder historien bak, arkitekturen og den naturlige byggemåten.

Eventyret startet på mange måter da bergenseren Hans Christian Wilson bygde trehytter som liten gutt på syttitallet. Da oppdaget han gleden ved å skape noe selv – og de rike opplevelsene du får ved å klatre og bygge i trær, høyt over bakken, som om du svever som en fugl gjennom skogen.

Mange år senere startet Hans Christian den landsdekkende klatreparkkjeden Høyt & Lavt. For fire år siden satte de ansatte i Høyt og Lavt seg ned og kartla hvilke gjester de hadde i klatreparkene – og hva slags overnatting de burde tilby denne spennende målgruppa. Det var viktig at overnattingen kunne dekke så mange behov som mulig – alt fra en familie hvor mor og far skal kunne hygge seg med et glass vin foran peisen etter at barna har sovnet til kollegaer som skal bo sammen når de er på tur med jobben.

Alle disse behovene fikk Høyt & Lavt inn i ei hytte på under 30 kvadratmeter – laget i massivtre –  med fasiliteter som toalett, dusj og kjøkken. Den nye hytta hos Høyt & Lavt ble raskt veldig populær – og Hans Christian og resten av gjengen i Høyt & Lavt skjønte at denne typen hytter kunne utvikles videre og bli et nytt tilbud på det private hyttemarkedet.

Resultatet er Høghytta. Ei hytte som kan plasseres nesten hvor som helst, tåle barske værforhold året rundt og gi store opplevelser – tett på naturen.

Høghytta er modulær og nesten magisk. Høyreist og slank på sterke stolper – eller lavmælt og stille, skjult av omgivelsene. Høghytta er konstruert i bærekraftig massivtre med enkle former som tilpasser seg dine og naturens behov.

I tillegg er Høghytta bærekraftig – på flere måter. Vi bygger den i naturlige og holdbare materialer. Vi skaper minimale fotavtrykk – både i produksjonen, i transporten og på byggeplassen. I tillegg vil vi påstå at Høghyttas arkitektur gjør både eiere og gjester enda mer glad i naturen – og inspirerer oss alle til å gjøre flere kloke valg til det beste for framtidens generasjoner.

Bak Høghytta står tre solide aktører – som alle har en ledende posisjon i sine respektive bransjer:

HØYT & LAVT

Høyt & Lavt er Nordens største leverandør og driver av klatreparker. Foruten klatreparker, leverer Høyt & Lavt også lekeapparater, hinderbaner og broer. Har du et byggeprosjekt som innebærer konstruksjon i krevende terreng – gjerne under ekstreme værforhold – da kontakter du Høyt & Lavt Parksystem. Vi kaller det for «ekstremsnekring».

SVAL ARKITEKTUR

Sval Arkitektur, med arkitekt Henning Kongshavn Frønsdal i spissen, er et nytenkende arkitektkontor i Bergen. Mange av Svals prosjekter har fått stor oppmerksomhet, ikke minst Villa Sval, som ble viet en hel episode i NRK serien «Draumehuset».

Sval Arkitektur er ledende i Norge innenfor bærekraftig arkitektur – og en pionér innenfor bruk av massivtre som byggemateriale.

FLAGET

Flaget er et bygg- og entreprenørselskap i Hokksund som er basert på gode håndverkstradisjoner – med lang erfaring og høy kompetanse innenfor byggebransjen. Hos Flaget blir du godt ivaretatt fra du får en idé til du har nøkkelen i hånden. Flaget strekker seg langt for å leve opp til deres løfte om «varig kvalitet» i alle ledd.

Og akkurat slik Høyt & Lavt-gründer Hans Christian Wilson bygget trehytter i barndommen, var Torger Terum i Flaget interessert i det samme:

– Trehytta vår ble bygget godt oppi ei stor, gammel gran – hvor vi hadde flere plan og etasjer, forteller Torger.

– Vi hadde til og med en tauvinsj for heising av materiell og forsyninger. Jeg husker hvor fornøyd vi var med den hytta. Den gode følelsen av et skikkelig prosjekt – og ei hytte som var bare vår.

HØG Hytta | 2024